luni, 14 iunie 2010

Nokia N95 8GB


La momentul lansarii, in anul 2007, Nokia N95 8GB era unul din telefoanele cu cele mai multe facilitati existente la un telefon mobil.
Nokia N95 8GB (denumit si Nokia N95-2) este succesorul modelului N95, acesta avand o memorie interna de mare capacitate, mai exact 8 GB, la care se mai adauga 128 MB de memorie RAM, folositi pentru tonurile de apel, pentru gestionarea contactelor, mesaje SMS sau multimedia. Memoria interna este suficienta pentru a face fata unui numar mare de melodii, poze sau videoclipuri si din acest motiv slotul de memorie externa nu mai este prezent.
O alta diferenta dintre cele doua modele o reprezinta schimbarea bateriei Li-Ion de 1200 mAh, fata de 950 mAh la vechiul model, ceea ce duce la marirea semnificativa a timpului de stand-by.
Carcasa noului model a fost schimbata, aceasta fiind de culoare neagra si mai ingusta fata de modelul N95, deoarece a disparut capacul ce proteja camera. Din acest motiv, camera foto este mult mai usor de folosit, deoarece nu va trebui sa deschidem si sa inchidem capacul de protectie al camerei de fiecare data cand vrem sa facem o poza. Daca tot am ajuns la camera, aceasta este un punct slab al telefonului. In ciuda faptului ca senzorul foto are 5 Mega Pixeli cu sensor CMOS si lentile fabricate de cunoscutul producator Carl Zeiss, calitatea pozelor nu este una exceptionala, in special a celor facute la lumina artificiala. Neavand nici flash cu Xenon, nu se recomanda sa faceti poze in conditii de iluminare slaba. La rezolutia maxima, fotografiile au in jur de 700KB, ceaa ce inseamna o compresie foarte mare a acestora. Desi in acest mod pozele ocupa putin spatiu, calitatea este afectata de aceasta compresie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu