miercuri, 16 iunie 2010

Nokia N80

De cand primele poze cu smartphone-ul Nokia N80 au fost publicate in septembrie 2005 pe site-urile de specialitate, modelul a fost amplu discutat si “intors” pe toate fetele. S-a considerat ca va avea un success imens, ceea ce s-a si intamplat odata cu aparitia sa. Dimensiunile sunt acceptabile in comparatie cu alte modele din aceeasi clasa (95 x 50 x 26 mm, 97 cc) ceea ce influenteaza si greutatea sa (“doar” 134 grame). Designul poate fi caracterizat printr-un singur cuvant: simplitate. Strictetea acestuia ne face sa ne gandim ca el se adreseaza mai mult persoanelor conservatoare, carora nu le plac excesele, fie ele si in materie de design.Partea din fata este confectionata din plastic de cularea argintiu, avand pe margini insertii in jurul ecranului si a tastelor. Partea din fata gliseaza peste cea din spate, descoperind tastele. Display-ul TFT este destul de mare (352 x 416 pixeli, 35 x 41 mm), iar datorita rezolutiei bune imaginile se vad exceptional. Terminalul este dotat si cu o camera impresionanta de 3.15Mpixeli, si, asa cum ne-a obisnuit producatorul finlandez, setarile sunt multiple. Telefonul dispune chiar si de un blitz, foarte util pe timpul noptii. Sunetul pe care il scoate camera in momentul in care se capteaza nu poate fi dezactivat. Rezolutia maxima a pozelor este de 2048×1536 pixeli, foarte buna pentru o camera de telefon mobil.

Totusi calitatea pozelor si a clipurilor video lasa de dorit, prababil datorita software-ului (sunt mai slabe decat la Nokia N90 sau chiar N70). Terminalul mai dispune de o camera secundara VGA destinata video-call-urilor (este compatibil 3G). Telefonul dispune de un procesor de 220Mhz, are o memorie interna de 40Mb si 64 SDRAM. Memoria este expandabila pana la 2 Gb, telefonul fiind compatibil cu un card de memorie miniSD (telefonul vine la pachet cu un card de 128Mb).
Sistemul de operare pe care functioneaza este S60, editia a 3-a, un sistem stabil, desi cam greoi. Terminalul este dotat cu BluetoothUSB si infrarosu oferind o gama larga de posibilitati de transfer de date.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu